Пропускане към основното съдържание

Намалиха гаранцията на Гриша Ганчев от 500 000 на 300 000 лв.

Намалиха гаранцията на Гриша Ганчев от 500 000 на 300 000 лв.
Специализираният съд намали паричната гаранция на Гриша Ганчев от рекордните 500 000 на 300 000 лв.

Мярката на Ганчев бе преразгледана по искане на защитата му.



Съдът мотивира решението си с това, че макар да се обосновава предположението, че Ганчев е автор на престъпленията, в които прокуратурата го обвинява, той е позната за обществото личност, има добри характеристични данни и няма да се укрие.

На 29 май ловешкият бизнесмен Гриша Ганчев беше обвинен за ръководител на организирана престъпна група, създадена с цел да извършва престъпления срещу данъчната система.

Според държавното обвинение бизнесменът е ръководил престъпната структура от шестима души, които бяха задържани за измами с ДДС при търговия със захар. Сред закопчаните е и синът на Гриша Ганчев - Данаил.

За малко повече от два месеца престъпната група е ощетила бюджета с близо 200 000 лева.

Прокуратурата твърди също, че Гриша Ганчев е отправял закана за убийство към шефа на НАП Красимир Стефанов.

Спрямо Ганчев бе определена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на половин милион лева, беше му наложена и забрана да напуска страната.

След повдигането на обвиненията ловешкият бизнесмен обяви, че до една година ще разпродаде бизнеса си, отказва се и от всички инвестиции в спорта.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.