Пропускане към основното съдържание

Пожар в лаборатория за моторни масла в Русе

Пожар в лаборатория за моторни масла в Русе
61-годишна жена е пострадала при пожар в лаборатория за моторни масла във фирмата "Лубрика" в Русе, съобщи МВР.



Сигналът за инцидента е подаден в 6.58 часа тази сутрин. Огънят е възникнал в лабораторията в административната сграда на компанията на бул. "България" 125 в областния град.

Към мястото са изпратени три пожарни автомобила, към 7.40 часа огънят е локализиран и продължава доизгасяването на отделни огнища.

По първоначална информация се е чула експлозия. Нанесени са щети по сградата, която се намира на стотина метра от цеховете за производство на масла. Счупени са прозорци, врати, подова конструкция.

Няма загинали, при пожара е пострадала жена, която е получила обгаряния по тялото и е откарана към болницата в Русе без опасност за живота.

Горенето на ограничените количества промишлени масла е предизвикало задимяване, което вече се е разнесло.

Няма опасност за хората в района на пожара. Предполагаемата причина за възникването на огъня е неизправност на газова бутилка.

Източник dnes.bg

Коментари

  1. Трябва много да се внимава когато се работи с подобни материлиали и да се спазват всички инструкции за безопасност

    ОтговорИзтриване
  2. Това, че по първоначална информация се е чула експлозия е нормално при такова поражение. Нанесени са щети по сградата, която се намира на стотина метра от цеховете за производство на масла. Счупени са прозорци, врати, подова конструкция.Добре че не е имало хора в този момент иначе щеше да стане трагично.Много трябва да се внимава с всякакви уреди и материали,които биха могли да доведат до подобен взрив.Добре поне, че няма опасност за хората в района на пожара.И дано да не се повтаря повече.Благодаря за интересният блог, често го посещавам за новините.



    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.