Пропускане към основното съдържание

Депутат раздава шамари на дами на тв дебат в Гърция

Депутатът и и говорител на гръцката неонацистка партия "Златна зора" Илиас Касидиарис нападна две депутатки от левицата по време на телевизионен дебат на живо преди изборите на 17 юни. AFP/Guliver
Прокуратурата в Атина нареди арест за депутата и говорител на гръцката неонацистка партия "Златна зора" Илиас Касидиарис, след като нападна две депутатки от левицата по време на телевизионен дебат на живо преди изборите на 17 юни.
Задържането му е заради опит за нанасяне на телесна повреда. По време на предаването Касидиарис хвърля чаша вода по Рена Дуру от лявата партия "Сириза", след което удря три пъти Лиана Канели от комунистическата партия ККЕ.
Касидиарис се разярил и лиснал водата, след като по време на дебата Дуру споменала дело, което се води срещу него за грабеж от 2007 г.
Канели пък отнесла ударите, след като станала да го усмирява. От телевизионния канал се опитали да задържат Касидиарис след инцидента, но той успял да се измъкне.
По-късно той се обадил по телефона в телевизията и обвинил Канели, че го е нападнала първа, а от телевизията са подправили кадрите.
Гръцкото правителство осъди нападението. От основната консервативна партия - "Нова демокрация", заявиха, че инцидентът е "срам за обществото и политическата система". От СИРИЗА пък посочиха, че Касидиарис е "разкрил истинското лице на тази престъпна организация".
"Златна зора" шокира Европа, след като спечели депутатски места на изборите в Гърция на 6 май. Така за пръв път крайнодясна партия влезе в парламента от края на военната хунта в страната през 1974 г.
Лидерът на партията Никос Микалолиакос заяви, че в лагера "Аушвиц" не е имало газови камери и също така оспори броя на евреите, убити по време на Холокоста.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.