Пропускане към основното съдържание

Шестима са в болница след експлозиите край "Петолъчката"

Шестима са в болница след експлозиите край "Петолъчката"
Шестима мъже, ранени при експлозиите във военните складове край "Петолъчката", са приети в МБАЛ "Св. Пантелеймон" в Ямбол, съобщи директорът на болницата д-р Панайот Диманов.

Шестимата пострадали са в средно тежко състояние и в момента раните им се обработват в спешното отделение на болницата.
По-късно те ще бъдат прехвърлени в хирургично и ортопедично отделение.
Още по темата
От здравното министерство съобщиха, че двама от пострадалите са в ортопедичното отделение, а един е в хирургичното отделение с черепно-мозъчна травма.
Останалите трима души са с по-леки леки травми.
Засега, според директора на болницата, ямболските лекари ще се справят с лечението на ранените мъже и вероятно няма да се наложи да бъдат преместени в столицата за лечение.
Снаряд от взривения склад е паднал в двор на семейство в сливенското село Горно Александрово.
Няма пострадали хора, но селото се евакуира, съобщи Снежана Кънева от общинския отдел за управление на кризи в Сливен.
От БЧК Сливен имат готовност да помогнат на нуждаещите се с одеяла.
"Все още се чуват гърмежи от взривяването на боеприпаси", каза Кънева.
Около 14.40 часа днес в склад за утилизиране на боеприпаси край "Петолъчката" започнаха да се взривяват снаряди. Причините за взривовете предстои да бъдат изяснени.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.