Пропускане към основното съдържание

Зимата се завърна с нова сила

Код „оранжев” ще бъде в сила утре в цяла Западна България, за територията на останалата част от страната ще бъде обявен „жълт” код.

Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова на пресконференция в Агенция „Пътна инфраструктура”.

Очакванията са до сряда включително силните снеговалежи, снегонавяванията и ниските температури да продължат.

Това ще бъде предпоставка за заледяване на пътни участъци в Западна България и на територията на цялата страна, каза министърът.

Очаква се във вторник да е най-усложнена обстановката с обилни валежи особено в районите на Видин, Смолян, Кърджали, Софийска област.

От 18.00 часа днес са затворени всички гранично-пропускателни пунктове с Румъния заради обявения „оранжев код” в северната ни съседка.

В този час критична е обстановката в района на Видин, където цялата третокласна пътна мрежа е затворена заради обилните валежи и силния вятър.

В района на Перник всички пътища са почистени и няма заседнали превозни средства, а в Кюстендил вече има заледявания. Заради аварирала цистерна с опасен товар е затворен пътят между Разград и Търговище.

Министър Павлова припомни, че с близо 500 000 лв. са глобени 11 фирми в 10 области, защото не са се справили с обстановката в края на миналата година.

Най-голяма е санкцията заради неподдържани магистрали - около 140 000 лв., следвана от глоба
от близо 93 000 лв. за пернишка почистваща фирма, уточни Павлова.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.