Пропускане към основното съдържание

Ситуацията по пътищата на живо

Снегът и наводненията в страната усложниха максимално пътна обстановка днес в страната. Пътни отсечки и отделни райони периодично се затварят за почистване, като ситуацията е динамична.

В помощ на читателите пускаме актуалната пътна обстановка по данните на Агенция "Пътна инфраструктура", откъдето уточняват, че в почистването участват 864 машини.

Вашите сигнали можете да изпратите на мейл internet@dnevnik.bg

18:20 часа ГКПП – Капитан Андреево е затворен за всички автомобили
Пропускането на товарни автомобили и автобуси през ГКПП – Капитан Андреево се спира в 18.00 часа поради повишаване нивото на разлива преди пункта, съобщиха от пресцентъра на МВР. Придошлите води на р. Каламица заляха днес главен път 80.

Дължината на разлива вече е около 700 метра, а дълбочината около 60 см. По-рано през деня беше преустановено пропускането на леки коли и микробуси.

Всички видове автомобили се пренасочват към ГКПП – Лесово. Турските гранични власти също са уведомени да насочват трафика към ГКПП - Хамзабейли, който се намира срещу Лесово.

18:05 часа Обобщената пътна обстановка към момента
Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Температурите са в интервал от -11°C до +3°С. В почистването на пътищата са ангажирани 1029 единици техника, при 824 сутринта. Така звучи обобщената пътна обстановка от агенция "Пътна инфраструктура".

Сняг вали в областите Враца, Монтана, Силистра, Разград, Ловеч, Кюстендил, Благоевград, София, Велико Търново и Пазарджик. Дъжд вали в област Варна.

Пътните настилки са мокри, отделни участъци са заснежени и заледени, същите се обработват и опесъчават.

Проходите:

- "Златишки" - затворен за МПС;

- "Твърдишки" - затворен за МПС;

- ,,Върбишки" - затворен за МПС;

- "Троянски" - затворен за МПС;

- "Дюлински" - забранено е движението на товарни МПС, а леките да се движат с вериги.

- "Вратник" - забранено е движението на товарни МПС над 10 т. от /гр. В. Търново-гр. Сливен/;

- "Айтоски" - забранено е движението на МПС над 20 т. - стоманен мост на р. Казан дере;

- "Шипка" - забранено е движението на МПС над 10 т. - срок до 31.03.2012 г;

- "Петрохан" - забранено e движението на товарни автомобили над 10 т., останалите да се движат без ремаркета и полуремаркета;

- "Пампорово", "Рожен", ,,Превала", "Печинско"- всички МПС да се движат с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета.

Автомагистралите:
"Тракия": мокра, частично заснежена обработена пътна настилка.

"Хемус": мокра и обработена пътна настилка.

"Марица": мокра и обработена пътна настилка.

"Люлин": мокра и обработена пътна настилка.

Затворените пътища В Ловешко заради снегонавяване остава затворен пътят между Шипково и Рибарица.

В област Смолян в района на Обсерваторията до разклон с. Момчиловци не може да се минава поради снегонавяване. Обходният маршрут е Момчиловци - Соколовци - Рожен.

В Силистренско пътят между Силистра и Добрич в района на с. Богорово е затворен поради снегонавяване. Обходният маршрут е с. Богорово - Попкралево - с. Войново и обратно.

В област Стара Загора до пролетта ще остане затворен пътят между връх Шипка и връх Бузлуджа. Обходният маршрут е връх Бузлуджа - гр. Шипка-връх Шипка-Габрово.





Карта, на която могат да се видят затворените заради наводняване пътища в Хасковско

Наводнените шосета


Разрушената стена на язовир "Иваново" и прелелите реки в Хасковско налагат редица промени в движението в тази част от страната. Пътят "Хасково - Свиленград" е затворен за движение в участъка от град Любимец до град Свиленград поради разрушен водосток при км 375+469. Движението е пренасочено по автомагистрала "Марица".

Пъ същото шосе е затворен за движение участъка от град Харманли до град Любимец поради наводняване. Движението също е пренасочено по автомагистрала "Марица".

Пътят "Харманли – Върбово – Силен" не може да се ползва поради скъсано мостово съоръжение. Шосето "Любимец – Изворово" е затворен за движение поради наводняване.

Същото е състоянието и на пътя "Богомил – Овчарово". Участъкът между "Долни Главанак – Малки Воден" е затворен за движение поради скъсано мостово съоръжение.

17:40 часа
Третокласният път Буковец-Милчина лъка е отворен
Третокласният път Буковец-Милчина лъка в област Видин е отворен за движение, съобщиха от Областното пътно управление-Видин. В областта няма затворени пътни участъци. 25 машини дежурят във видинско.

16.50 часа
В смолянско са нужни вериги
Товарен автомобил е закъсал на прохода Превала. Движението в участъка не е спряно и автомобилите могат да преминават в едната лента. Остават въведените ограничения всички автомобили да се движат с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета през проходите Превала, Пампорово, Рожен и Печинско и по направления Соколовци, Момчиловци, Малка Арда и Девин – Михалково. Товарните автомобили трябва да се движат без ремаркета и полуремаркета и по направления – Гоце Делчев – Доспат – Тешел и Доспат – Сърница.

В Кюстендилско тежкотоварните моторни превозни средства трябва задължително да бъдат с вериги и без ремаркета и полуремаркета в участъка от село Жиленци до ГКПП-Гюешево. Затворен за движение е участък от около 200 метра на главен път Е-79, при отклонението за село Тополница. Автомобилите се пренасочват по обходен маршрут, обозначен с пътни знаци.

13:25 часа
ГКПП-Капитан Андреево е затворен за леки коли
Спряно е движението на автомобили в посока Свиленград, в района на Харманли, поради придошлата вода. Пътуващите към границата моторни превозни средства се пренасочват от Поповица – Христо Милево – Стара Загора – Лесово и Малко Търново. Леките автомобили не могат да ползват ГКПП-Капитан Андреево, а пункта Лесово.

11:45 часа
ГКПП Кулата - Промахон беше отворен
Възстановено е пропускането на товарни автомобили през ГКПП Кулата - Промахон в двете посоки. Трафикът беше спрян за около час за почистване и опесъчаване на заледени участъци от пътното платно на гръцка територия. За всички преминаващи през пункта автомобили е препоръчително да имат вериги.

Остават затворени за всички автомобили проходите Златишки, Твърдишки, Върбишки, Троянски. Камионите не могат да минават, а леките трябва да са с вериги през проходите Дюлински и Вратник. През Айтоския проход е забранено е движението на МПС над 20 т.

Шипка е затворен за движението на товарни автомобили с тегло над 10 т, като ограничението е в сила до 31.03.2012 г. До пролетта е непроходим пътят между връх Бузлуджа и връх Шипка. Обходният маршрут е връх Бузлуджа - гр. Шипка - връх Шипка - Габрово.

През "Петрохан" е забранено движението на товарни автомобили над 10 т, а останалите трябва да се движат без ремаркета и полуремаркета

През Пампорово, Рожен, Превала, Печинско всички превозни средства трябва да се движат с вериги, а товарните - без ремаркета и полуремаркета.

Във Видинско пътят между селата Буковец и Милчина е затворен поради снегонавяване. Обходен маршрут през гр. Кула или гр. Грамада.

В Ловешко заради снегонавяване остава затворен пътят между Шипково и Рибарица.

В област Смолян в района на Обсерваторията до разклон с. Момчиловци не може да се минава поради снегонавяване. Обходният маршрут е Момчиловци - Соколовци - Рожен.

В Силистренско пътят между Силистра и Добрич в района на с. Богорово е затворен поради снегонавяване. Обходният маршрут е с. Богорово - Попкралево - с. Войново и обратно.

11:14 часа
Шосето между Симеоновград и Хасково е отворено
Третокласният път между Симеоновград и Хасково е отворен за движение. По-рано днес пътят беше затворен заради преляла река в района на с. Узунджово.

Възстановено е движението по Път ІІІ-507 при моста на с. Книжовник.

По пътя между Хасково и Харманли, между Стойково и разклона за с. Родопи, могат да преминават само товарни МПС поради наводнение. Обходният маршрут за останалите МПС е през Хасково и Димитровград.

Пътят между Любимец и Свиленград при километър 357 е затворен поради пропаднал водосток.

Обходният маршрут е през автомагистрала "Марица".

Участъкът между Любимец и Изворово при 103 км е затворен поради наводнение. Обходният маршрут е през селата Звездата - Изворово - Ерусалимово.

Източник dnevnik.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.