Пропускане към основното съдържание

България скърби за жертвите от Бисер

Правителството обяви днешния 8 февруари за ден на национален траур, в памет на 8-те жертви от наводнениято в Хасковско.

В деня на траур националният флаг на държавните институции ще бъде свален наполовина.

Удавените в село Бисер са четирима. Издирват се още двама, като почти със сигурност се предполага, че са загинали, но телата им засега не са открити.

Жертвите от село Бисер са Иванка Карамфилова, Георги Сираков, Христо Христов, Ангел Стоянов.

Край село Бориславци са загинали Георги и Недялка Бойчеви, които са паднали с джипа си от моста. Още не е ясно дали мостът е пропаднал от приливната вълна или те са паднали с колата от него.

Загиналите на пътя от село Бисер към село Иваново, след като джипът им е затънал в калта, са Лиляна и Васко Делеви.

След бедствието стотици хора останаха без подслон, след като се скъса стената на язовир "Иваново" и това доведе до преливане на реки в региона.

Държавата обяви, че ще отпусне по 10 000 лева за всеки загинал при наводненията, а за справяне с последиците от бедствието ще бъдат заделени общо 1 млн. лв.

Областният управител на Хасково Ирена Узунова съобщи, че жертвите на бедствието ще бъдат погребани на държавни разноски.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.