Пропускане към основното съдържание

Фандъкова събра районните кметове, предупреждава за снега

Районните кметове трябва да следят лично за работата по почистването в столицата, разпореди кметът на София Йорданка Фандъкова.

Това е станало тази сутрин по време на заседание между районните кметове, Столичния инспекторат и представители на дирекцията "Обществен ред и сигурност" в общината.

Причината за срещата е очакваният нов снеговалеж и ниски температури.

Кметът на София Фанъдкова разпореди в районните администрации да бъдат създадени щабове за координация, както и да се обърнат към фирми и организации за осигуряване на допълнителен ресурс от хора и техника, които да съдействат при възникване на кризисни ситуации.

По-късно през деня Фандъкова се срещна и с комисаря по международно сътрудничество, хуманитарна
помощ и реакция при кризи на ЕК Кристалина Георгиева.

Еврокомисарят ни даде добра оценка на работата на общината по зимното почистване, като увери столичния кмет, че София може да разчита на съдействия и експертна помощ при справянето с кризисни ситуации, причинени от природни бедствия, както и при по-големии комунални аварии.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.