Пропускане към основното съдържание

ДСБ и СДС пак се размечтаха за властта

Лидерът на ДСБ Иван Костов обвини ГЕРБ, че управляват страната чрез натиск и откраднато мнозинство.

Думите на Командира проехтята на форума: "Регионите - национални и европейски предизвикателства пред десницата", организиран от сините евродепутати Надежда Нейнски и Светослав Малинов.

"Има икономически провал в политиката на ГЕРБ", допълни Костов лидерът на СДС Мартин Димитров и директно упрекна управляващите за лошите условия на живот у нас.

"За две години и половина те обещаха средноевропейски доходи. А всеки среден българин стана по-беден. Има икономически провал в политиката на това правителство. Този провал се замаскира през популистки акции и прояви, красиво говорене, игра на футбол, с какво ли не, но средният български гражданин стана по-беден. Периодът на популизъм ще завърши", предупреди Димитров и продължи:

"Хората ще питат, кой реално ще може да помогне. Тук е ролята на десницата. Ние сме единствените, няма друга партии", сигурен е синият лидер.

Костов се съгласи с Димитров и отчете, че на изборите българите са свалили лявата тройна коалиция, за да управляват партиите от Европейската народна партия (EНП).

"Дадоха вота си да бъде сменена тройната коалиция с ето това управление - групата на ЕНП. Този вот беше подменен, това е истинското название на това, което се случва в последните две години и половина. Този вот беше подменен, тази воля на избирателите беше подменена и в момента ГЕРБ управлява с всички знаете с какво, с наемници, с откраднато мнозинство, с платено, заплашвано и т.н", резви тезата си тъмносиният лидер.

Евродепутатът от "Синята коалиция" Надежда Нейнски посочи, че днес каузата на традиционната десница е да бъде гарант срещу подмяната, фалшификацията на миналото и обезценяването на принципите.

"Ние трябва да предложим на хората информиран, а не емоционален избор, трябва да дадем шанс на малкия и средния бизнес по места чрез система от ясни правила и ненатоварващи ясни процедури", допълни тя.

Според сините недостигът на административен капацитет и склонността към корупция спират европейската подкрепа за България.

Ръководителят на мисията на САЩ в България Джеймс Уорлик , който също бе гост на форума, каза, че в Съединените щати има теза, че всичката политика е местна.

"Вашингтон е сам по себе си, неговото сърце пулсира само до ограничението на Околовръстното шосе", каза посланик Уорлик и добави, че във Вашингтон се вършат някакви неща, но това, което засяга човека във всекидневието му - образование, здравеопазване, пътища, се решава от местната власт.

По думите на посланика българите и американците не се различават и в двете държави всичко опира до местните политики.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.