Пропускане към основното съдържание

Правосъдният еврокомисар порица холандците

Правосъдният еврокомисар Вивиан Рединг призова холандците да не следват призивите на нетърпимост на крайнодясната Партия на свободата.

Изявлението на Рединг е по повод сайта на председателя на партията Герт Вилдерс, където холандски граждани са призовани да подават жалби и оплаквания от източноевропейски работници, пребиваващи на територията на страната.

“В Европа отстояваме свободата и отвореността на континента, така че гражданите на ЕС да бъдат свободни да се движат, работят и учат където пожелаят”, посочва Рединг, цитирана от БТА.

“Гражданите на 27-те страни в Общността трябва да се чувстват у дома си, независимо къде решат да се установят”, допълва тя.

По нейните думи сайтът действа напълно против тези принципи, след като ясно призовава хората към нетърпимост.

“Европа е изправена пред трудни времена и ще решим проблемите си само ако проявяваме солидарност, а не ако предаваме съгражданите си”, допълва Вивиан Рединг.

Днес евродепутатът Илиана Иванова поиска от Европейската комисия да бъде направено разследване по случая със сайта на Герт Вилдерс и предприемане на незабавни мерки.

Евродепутатът Ивайло Калфин съобщи, че ще предложи групата да приеме през следващта седмица в Страсбург декларация срещу опитите за дискриминация на българи и други чужденци от Централна и Източна Европа в Холандия.

Партията на свободата на Герт Вилдерс обаче е получила близо 14 000 жалби на нова гореща линия срещу работници имигранти от Централна и Източна Европа, съобщи днес холандският вестник "Фолкскрант".

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.