Пропускане към основното съдържание

ГЕРБ дарява 1 млн. лева на бедстващите в с. Бисер

1 000 000 лева от държавната субсидия на ГЕРБ ще бъдат отпуснати и дарени във връзка с трагедията, сполетяла жителите на село Бисер, община Харманли.

Решението е взето от Изпълнителната комисия на ГЕРБ, съобщиха от партийния пресцентър. "Средствата се отпускат с оглед на подпомагане и съпричастност към пострадалите", се посочва в съобщението.

„Това е нашата лична помощ към хората, за да могат пострадалите да възстановят домовете си. Все пак 1 милион лева от нас като партия са доста пари. Главно са пострадали кирпичени постройки. Ще им помогнем, плюс това, което ще е от Европейската комисия, плюс това, което ще дадем от държавния бюджет", коментира премиерът Бойко Борисов пред Дарик радио.

Изпълнителната комисия на ГЕРБ обаче ще контролира разходването на средствата, уточняват от партията.
Наводненията в цялата Хасковска област взеха осем жертви. В село Бисер загинаха жена и трима мъже. 73-годишен жител на село Лешниково пък получи инфаркт при вида на давещите се животни в двора му.

Край маджаровското село Бориславци смъртта застигна двама съпрузи. Друго семейство пък бе пометено с автомобила си от водната стихия край село Иваново.

Още двама души от село Бисер се издирват от снощи, но все още не са открити.

Утре, 8 февруари, е обявен национален траур в памет на загиналите.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.