Пропускане към основното съдържание

Трайчо Трайков видя мощен финансов интерес в протестите срещу шистовия газ

Министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков видя мощен финансов интерес зад гражданските протести срещу шистовия газ. В интервю за Би Ти Ви Трайков обяви, че не е тайна, че протестите са били организирани чрез ПР кампания от чужбина с мощна финансова подкрепа.


В случая с добива на шистов газ имаше върхушка, която е мотивирана, и хора които възприемат идеята, защото мислят, че е в техен интерес, обясни позицията си Трайков. Той уточни, че и тези, които са протестирали, и онези, които са преговаряли с тях, са били наясно с този факт.

Нали знаете - винаги принципът е да се търси посоката на парите. Винаги трябва да се види кой има полза и кой може да загуби. Мисля, че казах достатъчно, заяви още министърът след настояване на водещите да посочи интересите, които са били маскирани зад гражданските протести.

Според него правителството не се е отказало от услугите на "Шеврон", но се е съобразило с обществените настроения.

Министърът призна, че всъщност държавата е допуснала да се стигне до тази ситуация и че той лично е подценил "нивото на истерия, до което ще се стигне". Аз определено искам да разберем дали и колко газ имаме, но в сегашните условия не можем да го направим. За да стане това, трябва да има повече информация, смята Трайков. Според него решението за мораториум върху проучванията и добив на шистов газ е взето в условията на страх.

Трайчо Трайков заяви още, че енергиен проект номер едно за правителството остава удължаването на ресурса на пети и шести блок на АЕЦ "Козлодуй" най-малко с десет години.

Според негопоследиците от приключилата стачка в "Мини Марица Изток" едва ли ще повлияят значително върху цената на електроенергията, а загубите от протеста за НЕК са около 10 млн. лв. Според него стачкуващите миньори са били подведени от някои от синдикалните лидери.

Източник dnevnik.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможност