Пропускане към основното съдържание

Кристин Лагард: Фалит на Гърция е немислим

Генералният директор на Международния валутен фонд Кристин Лагард заяви, че фалит на Гърция е немислим.

Тя каза това в момент на проточващи се преговори между Атина и частните й кредитори за опрощаване на част от гръцкия дълг, предаде Франс прес.

"Такъв вариант е немислим. Ще трябва да се постигне споразумение с банките”, заяви Лагард във вечерните новини на телевизия Франс 2.

Тя припомни, че е било решено и частните кредитори да претърпят някакви загуби и изрази желание да има бърз напредък при определяне на размера на опрощаване на гръцкия дълг към частните кредитори.

"Целта е Гърция е да се върне към приемливи равнища на дълга си поне в средносрочен план", подчерта Лагард.

Нямам съмнения за политическата воля на лидерите от ЕС да съхранят единството на еврозоната, но са нужни съгласувани и ефикасни действия, добави бившата френска министърка на икономиката.

Вчера ЕС отново изрази силно недоволство към Гърция и заплаши да спре финансирането й ако не се приложат обещаните икономически реформи.

След като поискаха повече усилия от Атина, министрите на финансите от ЕС поискаха писмено поемане на ангажименти от основните политически формации на Гърция.

Частните кредитори пък повториха позицията си, че не искат да опрощават повече от 50 процента от дълга на Гърция.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможност