Пропускане към основното съдържание

Най-грубите нации

Груби нации
Холидили ли сте на екскурзия в чужда страна, която ви е посрещнала само с негативно отношение и негостоприемност? Не сте сами. Сайтът за пътешествия skyscanner.com, цитиран от "Time", публикува класация на страните с най-грубо отношение към туристите. 
Класацията е съставена на базата на гласовете, които потребителите са дали за всяка страна. В допитването са се включили повече от 1 200 души от различни страни.
Първи в класацията са Франция, Русия, Великобритания и Германия.
Като се има предвид репутацията й на леко снобска държава, не е чудно, че Франция заема първо място в класацията с почти една пета от гласовете.
„Това е често срещан стереотип за Франция, което не го прави истина”, споделя редакторът на сайта Сам Болдуин. Плюс това съществува дългогодишно съперничество между англофилите и франкофилите, което също може да е оказало влияние на гласуващите.
На второ и трето място в класацията се нареждат Русия и Великобритания. Интересното в случая е, че 60% от анкетираните са британци. Изглежда британците са не само груби, но и самокритични. Те са гласували за себе си и като за най-лошите туристи в света.
Що се отнася до Русия, Татяна Данилова, която е мениджър на Skyscanner за руския пазар обяснява: „Второто място на Русия в класацията може да се дължи на културните различия. Руският език не е толкова учтив, колкото английския. Така че, когато руснаците започнат да говорят на английски може да звучи грубовато, но хората нямат предвид това.”
Къде е мястото на САЩ в класацията? Те са на седмо място, точно след Китай.
Карибите, Филипините и Бразилия пък са класирани като най-гостоприемни страни.
На осмо място е Испания, следвана от Италия, Полша и Турция. От Балканските страни най-големи грубияни са гърците и хърватите.

Ето и топ 20 на най-грубите държави:

1.Франция
2. Русия
3. Великобритания
4. Германия
5. Други страни
6. Китай
7. САЩ
8. Испания
9. Италия
10. Полша
11. Турция
12. Индия
13. Швеция
14. Гърция
15. Хърватия
16. Австрия
17. Кипър
18. Египет
19. Корея
20. Норвегия

Източник actualno.com

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.