Пропускане към основното съдържание

ГОРД на Слави Бинев можело да прерасне в партия

Движението на евродепутата Слави Бинев "Гражданско обединение за реална демокрация" (ГОРД) може да прерасне в партия. Това стана известно днес на първата пресконференция на политическия клуб, в който участват проф. Валери Стефанов, бившият шеф на НСО Румен Ралчев, спортният журналист Крум Савов, писателят Любен Дилов-син, както и бившият правосъден министър Антон Станков.


Според Бинев проектът ГОРД е политически непартиен клуб за изявени личности и организации. Основната цел на обединението е развиването и охраняването на демокрацията, каза още той, цитиран от dariknews.bg.

"На този етап проблем е по-скоро обединението. Искаме, преди да започнем да мислим за частта, за отделянето, за фрагмента, да помислим за обединението, да помислим за хората, които биха се съгласили, че тази държава има някакви приоритети и са готови да застанат зад тях", обясни Бинев.

По думите му движението ГОРД трябва да се приема като коалиция, като едно голямо общество, много повече от партия. Аз смятам, че това трябва да бъдат свободните хора, достойните хора, които трябва да се изправят срещу тези, които са се предали, тези, които искат да останат крепостни селяни и се държат като такива, обясни евродепутатът, който напусна "Атака" и в момента е независим. Според него точно министрите се държат като крепостни селяни, "а това са хората, които създават модела на поведение и подражание", обясни Бинев.

Според проф. Стефанов има сериозен проблем с демокрацията у нас. По думите му България е страна на едни от най-нещастните хора, а в същото време работи за щастието на кокошките. Демокрацията в България в момента е лишено от съдържание понятие, а страната ни се превръща в държава от средноазиатски тип, добави още Слави Бинев.

Проф. Стефанов призова българите да се запитаме какво означава силна държава. "Ако силна държава означава повече бръмбари и повече полицаи, очевидно България е силна държава. Но в страната на бръмбарите калинките са гении", отговори на себе си той.

На 22 април гражданското обединение ГОРД официално ще представи своите идеи и членове. Сред поканените ще са представители на политически партии, представени в Европейския парламент, синдикати и работодатели.

Източник dnevnik.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.