Пропускане към основното съдържание

БСП ще бори младежката безработица

БСП стартира кампания срещу младежката безработица, обяви председателят на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев на среща с членове и симпатизанти на левицата в Белоградчик.


Червеният лидер отбеляза, че кампанията е част от мащабната инициатива на европейските социалисти срещу проблема, който засяга цяла Европа.

Станишев представи в данни за тежката ситуация в България, според които в страната ни безработицата сред младите хора расте, като тя достига над 29%, което е над средните стойности за Европа.

Лидерът на социалистите заяви, че европейските социалисти ще настояват от европейския социален фонд да се освободят 10 млрд.евро за младежка заетост. Тази мярка ще създаде около1,5 млн. работни места за младежи в Европа, изчисли лидерът на ПЕС.

Сред другите предложения на социалистите е - т.нар „Младежки гаранции” да се превърнат в европейска практика и да има държавно субсидиране на младежката заетост.

В Белоградчик Станишев заяви още, че БСП е партия, която може да е алтернатива на управлението на ГЕРБ.

По думите на бившия премиер в оставащото време до следващите парламентарни избори БСП трябва да формира политики, които да надграждат всичко, което е постигнато до днес.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.