Пропускане към основното съдържание

Либия няма да предаде Сейф ал Ислам в Хага

Либия няма да предаде сина на Муамар Кадафи Сейф ал Ислам на Международния наказателен съд в Хага, съобщи либийският правосъден министър Али Ашур, цитиран от Ройтерс.



Ал Ислам продължава да е в затвор в Либия, където е охраняван от бивши опозиционни бойци, от които беше и пленен.

Той ще бъде съден от либийски съдии по обвинения за финансови корупция, убийство и изнасилване.

По думите на Али Ашур Либия няма намерение да предава Сейф ал Ислам в Хага.

"Той се храни с хората, които го охраняват, и е в добро състояние", добави Ашур, който отрече обвиненията за побой над сина на Кадафи.

Dnes.bg припомня, че преди 2 дни Международният наказателин съд обяви, че Сейф ал Ислам е подложен на насилие в затвора в северноафриканската държава, в който е държан.

Според представител на МНС, отговарящ за защитата на обвиняемите, Сейф ал Ислам е бит и държан в пълна изолация в затвора в град Зинтан, на 180 километра югозападно от столицата Триполи.

Синът на Кадафи, който бе гласен за наследник на баща си, също така страдал от проблеми със зъбите, но нямал достъп до стоматолог. Той освен това не се е явявал пред съдия и нямал право да приема посетители.

Международният наказателен съд поиска за втори път в сряда от временните либийски власти да му предадат Сейф ал Ислам. МНС издаде през юни миналата година заповед за арест на сина на Муамар Кадафи по обвинения в престъпления срещу човечеството.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.