Пропускане към основното съдържание

След тройната коалиция правим копки по 3 пъти!

Бойко Борисов
„Нормално е у нас да се правят копки по три пъти след управлението на тройната коалиция”. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Девня по време на официалната церемония за изграждането на нова производствена линия за клинкер и цимент в „Девня Цимент” АД.


„Според изказвания на г-н Станишев тук отдавна трябваше да има завод, както и светлото бъдеще отдавна трябваше да е дошло през 2006 г., 2008 г., 2010 г.”, каза Борисов.

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, който придружаваше Борисов, обяви, че държавата няма да поеме финансовия риск да инвестира в седми реактор на АЕЦ „Козлодуй”. Той уточни, че вече има създадена работна група, която ще изготви пътна карта за реализирането на проекта.

„Перспективите за наличие на газ в Черно море са много добри. Това се доказва и от значимия интерес на най-голямата компания в света за добив на газ”, информира още Добрев. Той уточни, че само на 15-20 километра от североизточната граница на блока, за който в момента върви конкурсът “Хан Аспарух“, румънците са открили значително количество газ – между 40 и 80 милиарда куб. м. и допълни, че в нашия блок геоложката структура е подобна.

Делян Добрев изказа оптимистични прогнози за летния туризъм по родното Черноморие. Според него се очаква ръст от около 5%, прогнозите за руския пазар са за 20 на сто увеличение.

Източник dnes.bg

Коментари

  1. Когато даден човек не е наясно какво точно става в политиката е малко трудно да вземе страна.От около година не се интересувам толкова много, кой какво е казал,а по скоро действията ако има такива разбира се до какво се довели и дали има полза за страната ни. И според мен всички ние трябва да искаме страната ни да се развива и да намаляваме своите дългове, само така ще има и положителен ефект върху нашият живот след години.Блога ви е интересен и се радвам, че ни пишете.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.