Пропускане към основното съдържание

Росен Плевнелиев: Много пъти съм казвал "Не" на премиера

Много пъти съм казвал "Не" на премиера. Със сигурност повече, отколкото Калфин на Първанов. Това каза в интервю за Би Ти Ви кандидатът за президентът на ГЕРБ Росен Плевнелиев.

В отговор на въпрос, той уточни, че последно не се е съгласил с Бойко Борисов, когато той е поискал шефа на пътната агенция да бъде уволнен, заради провинение на негов подчинен във Велико Търново. Често Плевнелиев се опитвал да разубеди премиера да не иска предсрочно завършване на един или друг обект.

"Като немски възпитаник смятам, че договорите и сроковете трябва да се спазват. Все пак хубаво е, че фирмите проявяват разбиране към това желание на Борисов нещата да се случват по-бързо", уточни министърът на регионалното развитие и благоустройството.

Плевнелиев бил гласен също за премиер или кмет
Според Плевнелиев първия разговор с премиера за евентуална негова номинация за президент, се е провел преди около два месеца, на път за откриването на пътен участък в пернишко. Тогава Борисов казал на своя министър, че той е свършил много работа, но може още и му предложил няколко алтернативи. Сред вариантите пред Плевнелиев били да се кандидатира за кмет или президент, и да стане премиер.

В отговор на въпрос кандидатпрезидентът на ГЕРБ отговори, че не мисли да става член на партията. Плевнелиев не скри, че идеята да подаде оставка като министър, още преди старта на предизборната кампания е негова. "Министерството гони срокове, графици, трябва си министър", обясни той.

Плевнелиев добави, че кандидата за вицепрезидент Маргарита Попова ще излезе в отпуск, както повелява закона. Според него заради грешна интерпретация е излязло, че и тя ще се оттегли от поста.

Президентът задава дългосрочното развитие на страната
"Ролята на президента е на стратегически национален център за визия и приоритети. Той трябва да задава посоката на развитие на страната дългосрочно", обясни виждането си Росен Плевнелиев.

Кандидатът за президент на ГЕРБ беше категоричен, че ще участва в телевизионни диспути със своите опоненти от другите партии и няма притеснения, че срещу него ще бъдат извадени компромати, тъй като "няма с какво да бъде ударен".

Плевнелиев добави, че както и до сега няма да показва семейството си, защото държи те да си остана обикновени хора.
Регионалният министър обясни, че има много приятели от ученическите години, във фирмите, в които е работил, в държавната администрация и от комплекса, в който живее, но никой от тях не го е търсил за услуга.

Източник dnevnik.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.