Пропускане към основното съдържание

Общинари рекетирали Плевнелиев за 500 бона

"Половин милион лева са искали от Росен Плевнелиев трима общински съветници от София, по-известни като брокерите на Столичния общински съвет", обяви в Пловдив вътрешният министър Цветан Цветанов.

Те искали парите, за да подпомогнат финализирането на Бизнес парка в столицата. Рекетът е станал през 2007 година.

500-те хиляди лева им били "необходими", за да решат проблема с парче общински имот, което пречило да бъде завършен строежа на обекта и влизането му в експлоатация.

Още по темата

Плевнелиев не ще компромати: Аз съм свободен човек!
"Срещу тези хора не се води наказателно преследване, тъй като реално не е била осъществена корупционната схема", уточни Цветанов.

Кандидатът за президент на ГЕРБ Росен Плевнелиев не се е поддал на шантажа, но не е и пуснал жалба в полицията. Бил категоричен, че няма да се замесва в подобни схеми.

Плевнелиев каза, че през последните 20 години пази всички свои документи - в това число и данъчните си декларации в Германия и в България.

По думите му той е съхранил документите не заради данъчните, а заради собственото си спокойствие.

В отговор на въпрос Росен Плевнелиев каза, че на 20-ата секунда е изгонил човек, който в началото на работата му като министър се е опитал да му загатне за евентуални нечестни намерения.

"Влезе някакъв човек, в разстояние на 20 секунди, изобщо не е ставало въпрос за пари. Той каза: "Ваш интерес – наш интерес." В момента, в който каза "наш интерес", той беше изгонен", описа другият случай кандидатът за президент на ГЕРБ.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.