Пропускане към основното съдържание

Сидеров: Нямам реални опоненти в президентската кампания

Кандидат президентът на "Атака" и лидер на партията Волен Сидеров заяви, че не вижда реални свои опоненти сред останалите кандидати за държавен глава. Това са хора без политически доктрини, каза Сидеров пред журналисти, след като "Атака" регистрира кандидат президентската си двойка в ЦИК.

Сидеров заяви, че кандидатът на ГЕРБ Росен Плевнелиев е "симпатичен", но хората не знаят каква е неговата политическа визия. Аз имам такава и съм я отстоявал, добави лидерът на "Атака".

„Питайте кандидата за президент на ГЕРБ Росен Плевнелиев какви са неговите виждания по отношение например на обезщетенията, които Турция дължи на България, какво смята за ислямизацията в България, какво е мнението му за военните бази”, каза Сидеров.

Той допълни, че е чул, че Плевнелиев щял да превърне президентството в стратегически център за решаване на националните приоритети. Според кандидат президента на „Атака” преди всичко те трябва да бъдат формулирани, защото все още не се е чуло какви са възгледите на Плевнелиев по най-важните национални въпроси. „Същото важи и за Маргарита Попова”, посочи Волен Сидеров.

Сидеров определи Ивайло Калфин и Меглена Кунева като господин "Йес" и госпожа "Йес".

По думите на лидера на "Атака" кандидат президентите, на които социолозите дават най-големи шансове за победа или балотаж, са хора с изкуствено напомпан рейтинг, но без политическо виждане.

На тези избори се явяват хора, които нямат концепция за външната политика, каза Сидеров и изрази надежда, че ще достигне до балотаж.

Кандидат-президентската двойка Волен Сидеров -Павел Шопов беше регистрирана втора - след ГЕРБ, въпреки че преди 9.00 часа пред сградата на ЦИК ред пазеха представители и на двете партии.

Сидеров посочи, че "Атака" е изчакала да подаде документите на кандидат президентската си двойка, защото от ГЕРБ били "мераклии", тъй като за пръв път се явяват на президентски избори.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.