Пропускане към основното съдържание

Кандидатите на ГЕРБ са кухи, смята Станишев

БСП е високо мобилизирана и мотивирана за предстоящите избори, заяви в Перник лидерът на партията Сергей Станишев.

По думите му предстои много тежка кампания. Станишев е категоричен, че на балотаж на президентския вот ще се изправят Росен Плевнелиев и Ивайло Калфин.

„На България е нужен президент с визия за развитието на страната и единственият такъв кандидат е Ивайло Калфин”, каза още Станишев.

По думите му оценката за работата на Росен Плевнелиев като министър показва, че всички ресори на управляваното от него министерство, с изключение на пътното строителство, изостават - няма политика за водния сектор, за кадастъра, за свлачищата.

„Това би могло да стопира работата по проекти на ОП „Околна среда“, обясни Станишев.
„Кандидатите на ГЕРБ не ни притесняват, защото в по-голямата си част са кухи“, каза още лидерът на БСП.

На среща с местните партийни лидери и кандидати за кметове в пернишка област той е препоръчал да се водят разговори с представители на всички демократични партии, освен ГЕРБ, за да се предотвратят изборните манипулации.

„Предстои ни много тежка кампания. Честността на изборите е изложена на риск“, изрази опасенията си Станишев.

Лидерът на БСП се оплака, че от месеци кметовете на левицата по места са подложени на невероятни атаки. Въпреки постоянните проверки от всички контролни органи обаче те продължавали да работят.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.