Пропускане към основното съдържание

Оставка на зам.-министър. Остава шеф на Стопанска академия

Заместник-министърът на земеделието и храните доц. д-р Георги Костов е депозирал оставката си и тя е била приета от премиера Бойко Борисов, съобщиха от правителствения пресцентър.

В мотивите си Георги Костов посочва, че повече не може да съвместява две длъжности – на заместник-министър и на председател на Селскостопанската академия. В момента той остава начело на Академията.

Засега не се предвижда назначаване на нов заместник-министър на земеделието и храните на освободената от Костов позиция, съобщават от Министерски съвет.

В края на юни, заради констатираните нарушения в доклада на Сметната палата за дейността на Селскостопанската академия, премиерът Бойко Борисов освободи шефката й Светла Бъчварова.

Още по темата

Одитът на Селскостопанската академия е при Велчев
Не била Светла, най ми бил Георги
Тогава именно заместник-министър Костов получи задачата да дисциплинира и реформира ведомството.

Той трябваше временно да съвместява двете длъжности, докато организира и приключи конкурса за избор на нов председател на Селскостопанската академия.

Институтите пък от системата на Академия реагираха с протест във връзка с "неправомерното уволнение" на Бъчварова.

Така предизвикаха земеделския министър Мирослав Найденов, който коментира: "Селскостопанската академия не е Ватиканът, не е държава в държавата. Всеки, който управлява академията, трябва да спазва тези закони".

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.