Пропускане към основното съдържание

10 000 първолаци на 15 септември само в София

"Тази година очакваме първокласниците в София да бъдат около 10 000, което е с около 600 деца повече от миналата година", обяви началникът на Столичния инспекторат по образование - Ваня Кастрева.

ОПо думите й данните могат да бъдат по-категорични, след като цялата база данни на София-град бъде обработена.

"Нито едно дете не трябва да бъде върнато", отсече Кастрева пред "Фокус".

"Притеснението ни е за региони, където няма задължителна адресна регистрация и не можем да знаем дали децата подлежат на обучение", допълни тя.

Ваня Кастрева сподели, че все още има работа по ремонтите на някои от училищата в София.

"Обещанието на строителните организации е, че ремонтите ще приключат до 15 септември. Единствено в 32 училище по-късно започна ремонтът и няма да е приключил. Мога да кажа обаче, че няма да има училище, в което няма да има учебен процес", посочи тя.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.