Пропускане към основното съдържание

Цветанов пак обнадежден за Шенген

"Не мога да кажа конкретно какви са очакванията за решението за членството ни в Шенген, което трябва да бъде взето на 22 септември на Съвета на министрите на вътрешните работи.

Мога да кажа, че от вчерашната конференция в Брюксел и срещите, които имах с полския министър, еврокомисаря и с евродепутатите, съм по-обнадежден за решение, което ще удовлетворява България, Румъния и страните от ЕС".

Това каза на пресконференция вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

По думите му сега условията за политическо решение за приемането на нови членки в Шенген са различни,"преди година-две условията бяха съвсем други", отсече Цветанов.

Поетапното приемане на страната ни в Шенген по думите му сега е по-приемливо.

"Знаете какви са реакциите за това, което се случи в Италия, и големият поток емигранти, които дойдоха от Тунис", посочи министърът.

Според него притесненията в ЕС са продиктувани от миграционния натиск, който може да бъде осъществен към България и Румъния.

"И по специално към България от Турция", посочи министърът.

От ноември досега близо 6800 човека, нежелани по шенгенските изисквания, са влезли в България, отчете още вътрешният министър Цветан Цветанов.

По думите му страната ни е информирала всички, които са ги обявили за нежелани. Нямало обаче механизъм, по който те да не бъдат допуснати у нас, призна Цветан Цветанов.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.