Пропускане към основното съдържание

Цветанов ще убеждава Брюксел в готовността на България за Шенген

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов ще участва днес в Брюксел в конференция на тема
"Миграционна политика на ЕС в светлината на разширяването на Шенген". Това съобщи пресцентърът на МВР.

Докладът, който Цветанов ще представи на форума, е озаглавен "България по пътя на Шенген" и съдържа информация за Националната стратегия в областта на миграцията, убежището и интеграцията 2011-2020 година, приета от кабинета през февруари тази година.

Предвижда се Цветанов и министърът на вътрешните работи и административната реформа на Румъния Траян Игаш да се срещнат с еврокомисаря по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом. Вчера говорител на Малмстрьом уточни пред медиите, че по темата за разширяването на Шенген Еврокомисията има консултативна роля, но еврокомисарят не веднъж се е изказвала в подкрепа на присъединяването на двете страни.

До края на този месец се очаква да излезе поредният мониторингов доклад на Еврокомисията, който да даде оценка дали страната напредва в борбата с коруппцията и съдебната реформа. Темата ще се обсъжда и на среща на вътрешните министри на страните членки, която ще се състои на 22 и 23 септември. Също до края на месеца се очаква Еврокомисията да е готова с предложенията за промяна на Шенгенския кодекс, свързани с възможността за временно възстановяване на националните граници при извънредни обстоятелства.


Източник dnevnik.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.