Пропускане към основното съдържание

Плевнелиев е кукла на конци, подхвана го Калфин

„ГЕРБ продължава да очаква президентската институция да бъде поета от човек, който да се държи като кукла на конци и да бъде безгласна буква пред министър-председателя”, твърди каннидадат на БСП за президентския пост Ивайло Калфин.

Според него управляващата партия панически е избрала човек, който не разбира нищо от това, което се очаква от него.

По думите му, кандидатурата на Росен Плевнелиев и правосъдния министър Маргарита Попова показва, че управляващите за пореден път показват пренебрежение към институциите.

„Политиката и особено най-високият политически пост в държавата се предполага, че трябва да бъде поет от човек, който разбира и се занимава с политика, както и има авторитет в нея, а няма знания по всичко”, коментира пред „Фокус“ Калфин .

Той заяви, че приканва Росен Плевнелиев да започнат дебати още от следващата седмица. По думите му, са необходими дискусии по най-важните въпроси за правомощията на президента.

„Надявам се, че това няма да се скрие зад удобната маска на специалист по всичко, а като политик Плевнелиев ще застане и ще говори по важните въпроси за държавния глава на България”, каза още Ивайло Калфин.

Той бе категоричен, че кандидатите на ГЕРБ са основните опоненти на БСП на предстоящите президентски избори.

Калфин подчерта, че няма намерение да води кампания с компромати, но и че няма да скрие нито един неудобен въпрос.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.