Пропускане към основното съдържание

Обама "проси" $300 млрд. срещу кризата

Американският президент Барак Обама ще поиска от Конгреса да отпусне 300 милиарда долара за стимулиране на заетостта в страната.

Програмата ще бъде изложена в телевизионно обръщение утре. Целта е да управляващите да покажат, че могат да се справят с икономическите проблеми, довели до значително увеличаване на безработицата. Според последните проучвани все повече хора губят вяра и доверие, че властите в страната могат да се справят с този проблем.

Публикувани вчера резултати одобрението на икономическата политика на Барак Обама е спаднало до 44%, 72% от избирателите са на мнение, че страната върви в погрешна посока.

Една от целите, които си е поставил американският държавен глава е свеждане на безработицата до нива под 9 на сто. Това е една от мерките, които биха му гарантирали преизбиране на изборите през следващата година.

Освен това Обама предвижда тези извънредни разходи да бъдат компенсирани с икономии от други пера от бюджета.

Американският президент възнамерява да се отдели специално внимание на инфраструктурата в страната и най-вече на пътнотранспортната, която се явява не само важна инвестиция в бъдещето на новите поколения американци, но и ще способства за създаването на много работни места.

От Белия дом отказаха официален коментар, тъй като планът се намира на стадий доработка.

Източник news.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.