Пропускане към основното съдържание

БСП чака екзотичния кандидат на ГЕРБ

Бойко Борисов не отговаря на ключовия критерий за президент – да бъде обединител на нацията.

Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на пресконференция в партийната централа.

„Хората искат президентът да бъде обединител, да представлява достойно България пред света, да не води войни с други институции“, заяви той.

Според него Борисов си дава сметка, че самият той не отговаря на първия критерий – да бъде обединител.

„Оттук нататък идва цялата екзотика на ситуацията. Ясно е, че който и да е кандидат за президент на ГЕРБ, той ще бъде 100% зависим от министър-председателя и от неговата воля”, сигурен е Станишев.

Той отново повтори тезата си, че ГЕРБ играят не толкова за победа, колкото да не загубят изборите.

"Партията, която претендира да е най-голямата в България, хвърля обществото от едно недоумение в друго – от Христо Стоичков, през Симеон Сакскобургготски, до Росен Плевнелиев, Цецка Цачева. Не знам каква екзотика ще предложат още", посочи Станишев относно бавенето на ГЕРБ в обявяването на своята кандидатура за президент.

Сергей Станишев отправи критики към правителството и за липсата на ефективна антикризисна политика и за провала в сектора вътрешна политика, за който по думите му е отговорен вицепремиерът Цветан Цветанов.

Лидерът на БСП посочи, че от юли т.г. е трябвало да бъде увеличена минималната работна заплата, но това все още не е факт.

По последни данни безработицата у нас била 11,4 процента, което значи, че страната ни е на второ място в ЕС по темп на ръст на безработицата за последната година.

Още по темата



Кандидатът за президент на левица пък лансира първата си сериозна идея. 

„Лично ще предприема инициатива за искане за референдум за проучването и добива на шистов газ в България“, заяви той по повод намерението на правителството за сключване на договор за проучване и добив на шистов газ в България. 

„Това е изключително опасна технология, в която отровни химически съединения, включително канцерогенни, могат да стигнат във въздуха и в подземните води“, аргументира се Калфин. 

Кандидатурата на БСП за вицепрезидент щяла да бъде обявена през септември, но нямало да се чака ГЕРБ да кажат с кого ще играят за президент.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.