Пропускане към основното съдържание

До момента 52 партии са подали документи за участие в местните избори

Вече 52 партии са подали заявления за участие в местните избори, съобщи Централната избирателна комисия, предаде БТА. До момента комисията е регистрирала пет политически партии - ГЕРБ, Политическа партия "Съюз за Пловдив", "Вяра, Морал Родолюбие Отговорност - Национален идеал за Единство", Земеделски съюз "Александър Стамболийски" и "Обединена Социалдемокрация".

Постъпили са и 12 предложения за общински избирателни комисии от общо 264 общини. Крайният срок за назначаването на всички комисии е 18 август.

Ръководството на българските посолства и консулства трябва да поискат съгласие на съответната държава за разкриване на секции до 13 август. Това може да стане, ако има най-малко 20 души, които са заявили, че ще гласуват. В случай, че в населеното място няма дипломатическа или консулска служба поне 100 души трябва да са обявили, че желаят да участват във вота, като това трябва да стане до 27 септември. Българите, които искат да гласуват извън страната трябва да го обявят до 27 септември, след което ще бъдат заличени от списъците по постоянен адрес.

От 5 август ЦИК започва да приема документи на партии за участие в президентските избори. Краен срок за политическите организации, които желаят да се регистрират за местните избори е 8 август.
Местният вот ще се проведе на 23 октомври.

Източник dnevnik.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.