Пропускане към основното съдържание

Шефът на КРС: Поевтиняване на мобилните разговори ще започне от декември или януари

В началото на декември или от януари ще започнат стъпки за намаляване цените на разговорите в мобилните и фиксираните мрежи, които да станат под средноевропейските. Това заяви в сутрешния блок на БиТиВи председателят на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) Веселин Божков. Той обясни, че процедурата предвижда анализи и обществени обсъждания, както и разговори с Европейската комисия и чак след това могат да излязат с конкретно предложение за размера на намаляването на цените, но прогнозира, че ще предложат то да е около 25 на сто.

В студиото присъстваха представители на "М-Тел" и "Виваком", като всеки се позова на различни статистики. Искра Кусева от "М-Тел" показа справка, според която предлагат за краен клиент цена от 0.4 евроцента. На това Божков отговори, че е икономист и би си хвърлил дипломата, след като от цена на едро 5.64 се стига до такава крайна сума. Кусева обясни, че се включват и безплатните минути към други мобилни оператори, с което си постига тази цифра.

Емил Рангелов, старши мениджър във "Виваком", пък прогнозира, че от началото на следващата година ще предложат цена от 3.5 евроцента на едро, която за крайния потребител ще е около 7 евроцента.
В отговор на въпрос Божков реагира, че е недопустимо печалбата да е 100 процента и няма да допусне такова нещо. По думите му при срещата му с негови колеги от европейските независими регулатори, те винаги се учудвали на високите печалби на българските оператори.

Източник dnevnik.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.