Пропускане към основното съдържание

ЕРП-тата трябва да са български, смята Сидеров

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров предложи правителството да развали договорите с "Лукойл", ЧЕЗ, ЕВН и Е.ОН и те да станат български, като печалбата от тях влезе в български пенсионен фонд.
“Не мога да ги разбера действията на държавата. Ако трябва да е принципна държавата, правителството, то трябваше да вземе лицензите на ЧЕЗ, ЕВН и Е.ОН, преди този на "Лукойл", коментира той пред Нова телевизия.
При тези три, също чуждестранни компании, които са монополисти, има десетки нарушения, обясни Сидеров, позовавайки се на доклад на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране.
Докладът е достатъчно основание да се приложи тази мярка, смята лидерът на "Атака".
"Към тях обаче не се прилага тази мярка – вземане на лиценз“, заяви Сидеров и попита докъде ще стигне държавата с "Лукойл", дали това не е "показване на мускули" преди изборите.
ЕРП-тата са привилегировани спрямо бургаската рафинерия, обяви той, защото никой не се занимава с техните нарушения.
"Министър Трайков, може би защото преди да стане министър е работил в ЕВН, сега не обелва и дума по случая“, продължи Сидеров.
Той обясни, че "Атака“ е "идейна опозиция“ на правителството по "икономически и социални въпроси и управление на България като суверeнитет". Партията е против "колониалния модел“ на управление, наложен от 90-те години – "чужди монополисти изпомпват печалбата от печеливши сектори в страната и вместо да вдигат стандарта на живот, парите излизат навън", обясни Сидеров.
"Сектори като икономика, енергетика и военна промишленост трябва да бъдат в български ръце. Българското земеделие трябва да заработи", продължи той.
Сидеров заяви, че "Атака" подкрепя сектор "Сигурност" и вътрешния министър Цветан Цветанов, въпреки че има критики към отделни прояви на силовото ведомство. Като пример лидерът даде двойния стандарт при разследването на сблъсъците пред "Баня Баши“ на 20 май.
Има случаи, в които МВР проявява пасивност – не смеят или не искат да се намесят, коментира той работата на силовото ведомство.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.