Пропускане към основното съдържание

Сигурните знаци, че трябва да го разкараш

Всяка връзка изисква усилия и себеотрицание, но ако имаш усещането, че постоянно трябва да се стараеш и да даваш много повече, отколкото получаваш, размисли добре дали това е желаната от теб връзка. 

Това не означава да станеш параноичка, която е в постоянно очакване да се случи нещо лошо, но ако някои неща така и не се поправят, е време да си потърсиш друг, който заслужава твоето внимание. 

Ето някои знаци, които в никакъв случай не бива да пренебрегваш:

1. Покрай него не се чувстваш изключителна 

Приятелят ти е човекът, който би трябвало да те обича и да те подкрепя във всичко, но ти си с чувството, като че само му пречиш и всичко, което той може да каже, звучи като обида. Ако не се чувстваш обичана, е време да си потърсиш друг. 

2. Подозрителен е, когато става дума за мобилния му телефон

Естествено, че не е наред да четеш SMS-ите му и да преглеждаш пощата му, но ако усърдно крие мобилния си телефон и ходи с него дори в тоалетната, бъди сигурна, че крие нещо от теб. 

3. При караница не играе „спортсменски“

Ако си забелязала, че когато се скарате, той не се опитва да разреши нещата и да направи компромис, а се държи, като че му е все едно и иска само да млъкнеш, може би е време да се запиташ доколко наистина държи на теб. 

4. Виждате се само когато той реши

Всяка добра връзка се състои от безброй дребни компромиси, но ако се виждате само когато той иска и той определя колко време ще продължи срещата ви, трябва да си сигурна, че не си на челна позиция в списъка на неговите приоритети. 

5. Непрекъснато плачеш заради него
Очаква се приятелят ти да се опитва да се чувстваш добре в компанията му и да обръща внимание на чувствата ти. Ако обаче постоянно плачеш заради негови постъпки, независимо колко ти е трудно – това не е „истинският“.


 Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.