Пропускане към основното съдържание

Къде са им кадрите в ГЕРБ, пита се Станишев

Всеки един кандидат на ГЕРБ за тези избори ще бъде пионка в ръцете на Бойко Борисов, независимо как се казва. 

Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев, който с червени папки под ръка внесе документите за регистрация на партията на местните избори. 

Червените са събрали 30 хиляди подписа, което е 4,5 пъти повече от нужните за регистрацията. 

Според Станишев ГЕРБ се надява на "тиха кампания", без политически дискусии, като ще разчита на целия административен апарат, на МВР и на купуване на гласове.

Това, че управляващите бавят кандидатите си за кмет и президент, показвало, че е разбит още един мит – за дългата скамейка от кадри. Къде са им кадрите, попита Сергей Станишев. 

Според него ГЕРБ изпитва затруднения в избора си на кандидат за президент, защото партията участва в битката за изборите с мисълта не как да ги спечелят, а как да не ги загубят. 

„Изчакват всички други, за да могат да реагират. Освен това те бягат от политическата дискусия и за София, и за страната, и за всяка община и затова бавят кандидатурите”, смята лидерът на БСП.

Той за пореден път посочи, че основният опонент на социалистическата партия за предстоящите избори е ГЕРБ. 

„Става дума не коя политическа сила ще е първа, а какъв ще бъде моделът на развитие на страната“, отбеляза той. 

По думите му все повече хора не харесват "антисоциалното и еднолично управление" на ГЕРБ. 

Сред основните задачи на кандидатите на БСП за президент и за кметове е да покажат, че са реална алтернатива на сегашното статукво. 

„Не се борим за власт, а да бъде спряно нещо, което тласка страната в блатото“, обясни Станишев.

На въпрос дали към днешна дата все още смята, че случващото се с "Лукойл" е театър, лидерът на БСП заяви, че започва да се притеснява, защото не смята за нормално правителството да не търси работещо решение с основна фирма, която е и монополист в определен сектор. 

Според него не е изключена и паника на пазара, а прогнозата му за поскъпване на горивата оставала в сила и днес. 

Цената ще я платят хората – и от театъра, и от липсващата отговорност и диалог от страна на изпълнителната власт”, смята Станишев.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.