Пропускане към основното съдържание

РЗС обяви кандидата на ГЕРБ за президент – Плевнелиев

Не ГЕРБ, а РЗС обяви кандидата за президент на управляващата партия и това бил строителният министър Росен Плевнелиев. 

„Имаме неоспорими доказателства за това“, обяви заместник-председателят на партията Атанас Семов, който е и номинацията на РЗС за държавен глава. 

Той внесе около 19 хиляди подписа, както и документи в ЦИК за регистрация на партията за местния вот.

Семов каза, че от РЗС се опасяват дали Плевнелиев няма да се окаже "новият Софиянски", тоест "усмихнатото лице на корупцията в кабинета "Борисов". 

В партията на Яне Янев имали доказателства за милиони левове, налети от МРРБ през последните две години за изработване на неговия имидж и преливане от личния рейтинг на премиера Бойко Борисов. 

„Боя се, че рейтингът му е "кух като основите на магистралите, които строи", отбеляза Атанас Семов. 

В скоро време от РЗС щели да поставят въпроса за професионалното минало на Росен Плевнелиев и дейността на ръководена от него фирма в началото на прехода. 

РЗС разполагали с документи, уличаващи регионалния министър в корупция и изливането на "няколко милиона лева в знакови медии за създаването на изкуствен имидж". 

Ще се изнесат данни на кои партии Плевнелиев е бил спонсор в миналото, закани се още Семов. 

Той обаче отказа да посочи конкретни доказателства, както и да назове медиите. 

Атанас Семов определи конкурентите си на изборите – Кунева, Калфин и Плевнелиев, като лица на статуквото, срещу които ще се бори, защото единствено РЗС иска нова конституция.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.