Пропускане към основното съдържание

Без горива от "Лукойл", Танов запечатва тръбата

"Те са спрели да работят („Лукойл“ – бел.ред.). По принцип имат право да преработят това, което е вътре в завода. Това им позволява законът. Оттук нататък не могат да изнасят и да внасят в данъчния склад", коментира директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов.
Той уточни, че в момента не се допуска влизането на транспортни средства в завода и служителите трябва да осигурят запечатването на тръбата, която подава горива от "Нефтохим" към страната.
Танов допълни, че в момента тече инвентаризация на наличните горива и когато количеството им се установи, ще се разбере и какви акцизи и ДДС рафинерията трябва да плати на държавата.
Според него инвентаризацията ще отнеме два-три дни.
Танов обясни още, че срещата между него, Валентин Златев и Симеон Дянков е била за уточняване на правомощията, които всяка страна има след решението на Агенция "Митници" да прекрати лиценза на рафинерията и база "Росенец".
Шефът на митниците поясни, че по решението му има предварително изпълнение, което означава, че дори и компанията да обжалва, докато обжалването не се обори в съда, рафинерията няма да може да работи.

Още по темата

"От направената проверка на "Лукойл" е констатирано, че измервателните уреди са в несъответствие. Когато измервателните уреди се приведат в съответствие, да поканят на проверка агенция "Митници" и ако отговарят на изискванията, да им бъде възобновен лицензът", обясни Ваньо Танов.
От пресцентъра на финансовия министър заявиха, че Симеон Дянков днес няма да дава изявления пред медиите във връзка с този случай.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.