Пропускане към основното съдържание

По-евтиният начин за тренировка – секс, секс, секс

Проведено наскоро изследване даде изненадващи резултати – дори след дълъг работен ден жените се съгласяват да правят секс, ако са убедени, че това ще им помогне да изгорят повече калории и да свалят килограми, пише „Дейли мейл“.
Специалистите констатират, че кризата и високите цени на картите за фитнес клубовете убиват страстта в отношенията, тъй като много жени приемат секса просто като евтин начин за тренировка. Тази позиция се споделя от 76% от анкетираните.
Почти две трети от жените, които имат карта за фитнес клуб, са заявили, че с удоволствие биха предпочели секса и дори чистенето с прахосмукачка, ако са убедени, че ще изгорят същото количество калории, колкото ще стопят и при обикновена тренировка.
Според данните, цитирани в книгата „Елементарна сексдиета“ на Кери Маклоски, половин часа секс изгаря 150-250 калории, а в отделни случаи до 350 в зависимост от активността. Над 200 калории пък се горят при един час целувки.

В подкрепа на подобна диета се обявиха дори холивудски звезди и представители на здравната система, подчертавайки нейните предимства (намаляване на теглото и на риска от сърдечен пристъп).

Лекарите обясняват, че тайната се крие в ендорфините, които се отделят по време на оргазъм. Смята се, че те стимулират имунните клетки, които се борят със заболяванията, включително рака. А дори и с бръчките. 


Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.