Пропускане към основното съдържание

Трайков: Можем и без "Лукойл"

В случая става дума за прилагане на буквата на закона. Както и всички други, и те трябва да имат измервателни уреди.
Това заяви Трайчо Трайков, министър на икономиката, енергетиката и туризма в ефира на Нова телевизия, по повод отнетите лицензи на „Лукойл".
Той обясни, че за да няма съмнения в почтеността на компанията, уредите имат двояка роля - отчитане на износа и постъпленията в хазната.
Министър Трайков каза, че се надява, че компанията ще направи необходимите промени в реалистични срокове и след това ще може да кандидатства за лиценз.
На въпрос дали законът позволява двумесечна отсрочка, енергийният министър заяви, че компанията има право да кандидатства отново, но с това се занимава финансовото ведомство и митниците.
Основания за повишение на цените на горивата няма, не трябва да има. Вносът е либерализиран, посочи Трайков.
„Имаме горива за близо шест месеца", посочи Трайков.
Министърът на икономиката Трайчо Трайков заяви, че "Лукойл" не плаща от две години корпоративен данък, защото твърди, че е на загуба, а ДДС плащат потребителите.
Можем без "Лукойл" шест месеца, но не е оправдано да губим такъв голям работодател, създаващ работни места. Смятам, че рафинерията има място в бъдеще, тяхна е отговорността да се съобразят със закона и отново да работят", каза още Трайков.
"Законът е еднакъв за всички", коментира вчера премиерът Борисов затварянето на складовете на Лукойл, които на практика води до спиране дейността на комбината.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.