Пропускане към основното съдържание

Пламен Трифонов: Не познавам Яна, не съм я убивал!

Единственият обвиняем за убийството на Яна Кръстева – Пламен Трифонов, заяви днес пред съда, че не познава жертвата, нито пък я е убивал.
Въпреки думите му Софийският апелативен съд го остави окончателно в ареста, тъй като според магистратите има достатъчно доказателства да се направи обоснован извод за съпричастност на обвиняемия към убийството.
Според тях биологичната експертиза е установила, че намерените косми по трупа на Яна са морфологично сходни с тези по тялото на Пламен – от ръцете, гърдите и половите му органи.
Апелативният съд подчерта, че предишната инстанция, а именно Софийският градски съд, правилно се е позовала на свидетелски показания на свидетелката Таня Иванова и на майката на обвиняемия и го е оставила в ареста.
Майката е обяснила, че след като е извършено убийството, синът й вече нямал желание да посещава Борисовата градина.
Днес съдът посочи, че има опасност обвиняемият да се укрие, което се дължи на липсата на адрес, където Пламен Трифонов да пребивава, както и опасност да извърши друго престъпление.
Магистратите не уважиха искането на защитата да бъде изискан протоколът от разпита на освободения вече Николай Русинов, който също бе задържан за жестокото убийство в Борисовата градина

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.