Пропускане към основното съдържание

Общината поема транспорта на ромски деца до училище

Столичната община ще осигури средства за превоза на ромски ученици до приемните училища, в които те ще се обучават през новата учебна година.
Очаква се решението за осигуряването на средствата да бъде гласувано на утрешното заседание на общинския съвет.
В момента децата от кв. "Факултета" се учат в шест приемни училища в районите "Овча купел" и "Възраждане", като за последната учебна година броят на обучаваните деца в приемните училища от квартала с компактно ромско население се е увеличил със 100 до близо 400.
От учебната 2009/2010 година общината пое изцяло финансирането на транспортната услуга, като през тази година ще има съфинансиране по проекта "Училища на включването", който ще осигури 43 028 лева от нужните 127 хиляди лева за цялата учебна година.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.