Пропускане към основното съдържание

Разпитаха Русинов. Той отказа детектор за смъртта на Яна

"Той не е извършил това убийство. Неговите чисто човешки притеснения са, че е вече е сочен в обществото от медиите, като съпричастен на убийството. Ще мине един дълъг период, докато обществото разбере дали твърдяното от него е вярно, а това ще се разбере в съда".
Това обясни адвокатът на задържания Николай Русинов – Иво Найденов, който бе издирван от МВР за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина.
Николай не е бил в България, когато е разбрал, че Яна е убита, обяви защитникът му.
Според него нещата, които е разказал Русинов пред разследващите, отговарят на фактите, които полицията вече е събрала.
Иво Найденов обясни отказа на своя клиент да се яви на детектор на лъжата с това, че "не е спал, имал е смущението, че в медиите се е появило, че е убиец". Така след консултация и с адвоката си, той е имал основанията да откаже да се яви на детектор на лъжата.
Пред разследващите Николай разказал, че се познава с Яна, били са заедно, разделили са се, а момичето е било живо, когато той си тръгнал.

Още по темата

Русинов заявил още, че не познава задържания Пламен Трифонов.
Днес следобед Николай Русинов бе разпитан като свидетел, преди да бъде пуснат на свобода от СДВР.
Адвокатът му опроверга и първоначалната информация, че клиентът му е бил в Турция, оказа се, че е бил в Румъния.
"Там е имал и лични, и служебни ангажименти", завърши Иво Найденов.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.