Пропускане към основното съдържание

Още търсят втория заподозрян за убийството на Яна

Издирваният втори заподозрян за убийството на Яна – Николай Русинов, все още не е заловен, но това може да стане факт скоро, обяви пред bTV шефът на Института по психология към МВР Неделчо Стойчев.

„Стигнахме до извода, че жертвата и извършителят са се познавали. В живота Николай е преводач, говори езици, работи в спедиторска фирма. По поведението на извършеното престъпление може да се каже, че това е човек, който има една латентна агресивност и най-вероятно проблеми в отношенията с жените, тъй като, общо взето, престъпления като изнасилване са свързани с проблеми в отношенията с жените. Неговата агресивност е регистрирана преди години", каза още Стойчев.
Той допълни, че не допуска Николай да посегне на живота си, защото ходовете му досега показвали, че опитва да се скрие от разследването.

Това е убийство, което е станало по непредпазливост, най-вероятно в стремежа му да бъде приведено момичето в състояние на контрол, а и да не вика, допълни Стойчев

По думите му арестуваният Пламен Трифонов и издирваният Николай Русинов по някакъв начин имат връзка.

Не като приятели, а, може би по стечение на обстоятелствата са се случили по едно и също време на едно и също място, поясни директорът на Института по психология към МВР.
„Вероятно Пламен се е гаврил с момичето, след като то е починало", обяви Стойчев.

Засега разследването на убийството на младата жена в Борисовата градина е категорично, че един от двамата мъже – бягащият Николай или задържаният Пламен, е убил Яна. 

"Още не може да се каже кой от двамата. И двамата категорично не са аутсайдери", обясни Стойчев.

Яна Кръстева беше открита мъртва и полугола под дърво в закътана част на Борисовата градина на 10 юли.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.