Пропускане към основното съдържание

Алексей Петров: Правителството рекетира бизнеса

„Правителството рекетира предприемачите и бизнеса под маската на държавния контрол”, заяви при посещение в Пловдив бившият служител на ДАНС и кандидат-президент Алексей Петров. 

Той съобщи, че има над 100 сигнала за репресия и рекет върху малкия и среден бизнес от страна на държавата. Според него масовите проверки целят да сплашат и дисциплинират бизнесмените. Петров сравни НАП и МВР с групировките ВИС и СИК.

„Народът се управлява от страха на управляващите”, категоричен е бившият служител на ДАНС. Според него управляващите не разследват престъпността и корупцията, а отстраняват неудобни фирми и хора. 

Кандидатпрезидентската двойка Алексей Петров–Душана Здравкова са на обиколка в страната. За последните няколко седмици те се срещнали с представители на 30 фирми, всяка от които е съобщила, че е притискана от държавните институции, включително и с искане на рушвети. 

Един от ярките примери е с пловдивска фирма, в която от 1300 работници сега работят едва 300.

„Ако не е била открадната марката на предприятието, за да се произвежда препаратът в Турция и не е улеснявана контрабандата от варненското пристанище за България и целия Европейски съюз, сега нямаше да бъдат безработни 1000 българи”, обясни Алексей Петров.  
По думите му има десетки подобни случаи на фирми, които по честен начин искат да просъществуват в България, но срещат спънки от страна на държавата. 

В Стара Загора пък имало бизнесмени, които в чантите си държат по няколко телефона, защото се страхуват да не бъдат подслушани. Петров определи като „връх на наглостта” взривовете пред партийните централи на ДСБ и РЗС в столицата. 

„Взривовете са терористични актове и са политически мотивирано насилие”, смята бившият агент на ДАНС.

Алексей Петров прогнозира оправдателна за него присъда по делото „Октопод”, заради отпадналите обвинения, които бяха повдигнати при задържането му.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.