Пропускане към основното съдържание

Фидосова не щяла морала на Доган, Станишев и Костов


"Категорично не приемам Доган, Костов и Станишев да претендират за морал, отговорност и борба с корупцията".
Това каза от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ Искра Фидосова, която обоснова решението си да гласува "против" внесения от опозицията вот на недоверие.
"Всички помним, кой раздаваше порциите в политиката", каза тя, явно визирайки лидера на ДПС.
"Причината за вота е, че имате нова Тройна коалиция. Да ви е честито отляво и отдясно на всички новата Тройна коалиция", отсече Фидосова.
"Днешният ден е забележителен в най-новата история, след 20 години стана ясно кой къде е, защото в политиката това е най-важното – да се знае кой къде е", подкрепия я и депутатът от "Атака" Павел Шопов.
По думите му с гласуването си днес Синята коалиция се е присъединила към ДПС.
"На Ахмед Доган му беше много важно да бъде днес тук, посочи той и припомни, че лидерът на ДПС е поставил
пръв подписа си под искането за третия вот на недоверие.
Шопов се обърна към левицата с предупреждението, че дълго време БСП ще плаща, защото е припознала Доган и е управлявала с него.
От името на независимите депутати Марио Тагарински увери правителството, че винаги може да разчита на техните гласове, за да си отиде статуквото, механизмите от прехода - на скритата власт.
Лидерът на левицата Сергей Станишев посочи, че това управление е изчерпано и не дава перспектива за българите. Затова той не виждал нищо лошо БСП да гласува заедно с други демократични партии.
Станишев отбеляза, че когато се говори за тройна коалиция, днес е проличало много ясно кой управлява България - ГЕРБ, "Атака" и купените, по думите му, независими народни представители.
Съпредседателят на "Синята коалиция " Иван Костов припомни, че десните и БСП са гласували заедно вот на недоверие към управлението на НДСВ, "по-късно обаче социалистите и НДСВ направиха правителство", допълни той.
И посъветва ГЕРБ да не тръгнат и те по този път.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.