Пропускане към основното съдържание

TV7 сезира ГДБОП и прокуратурата за "Булсатком"

Частната телевизия TV7 е подала жалба в Главна дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП) и в Софийска районна прокуратура срещу цифровия оператор „Булсатком“
Частната телевизия TV7 е подала жалба в Главна дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП) и в Софийска районна прокуратура срещу цифровия оператор „Булсатком“. За това потвърдиха пред Investor.bg от пресотдела на медията.

Жалбата на телевизията срещу „Булсатком“ е резултат от конфликтните търговски взаимоотношения между тях. В петък миналата седмица TV7 преустанови подаването на сигнал в мрежата на оператора, защото двете страни не достигнаха до взаимен компромис и диалог и не подписаха договор за текущата 2013 година. Същевременно, въпреки че телевизията спря сигнала, „Булсатком“ продължи да излъчва програмите й в продължение на още над 12 часа.

„Към момента "Булсатком" няма договор за разпространение на притежаваните от TV7 програми. Въпреки това на 11-и януари след 00:00 ч., когато законосъобразно беше преустановен сигналът, предоставян на "Булсатком", служители на TV7 са констатирали, че "Булсатком" продължава да разпространява телевизионните програми на TV7 и Super 7, без да притежава права и разрешение за това“, посочва се в жалбите до ГДБОП и Софийската районна прокуратура.

Руси Алексиев, говорител на Софийската районна прокуратура, коментира пред Investor.bg, че ще е нужно административно време, в което жалбата да бъде придвижена и предоставена за разглеждане от прокурора.

„Би трябвало в следвашите 2-3 дни вече да бъде разгледана, а според административните в 30-дневен срок прокурорът да се произнесе по жалбата“, обясни Алексиев.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.