Пропускане към основното съдържание

Томислав Дончев възложи проверка на проектът на "Пайнер"

Проверяват музикалната компания "Пайнер медиа" ООД
До две седмици трябва да станат известни резултатите от възложената от министър Томислав Дончев детайлна проверка на проекта на музикалната компания "Пайнер медиа" ООД по ОП"Конкурентоспособност". Това каза министърът по управление на средствата от ЕС в интервю за БТА.


Той коментира, че от формална, от процедурна, дори от икономическа гледна точка нещата изглеждат чисти и припомни, че Оперативна програма "Конкурентоспособност" насърчава фирмите да подобрят стопанските си показатели, да имат по-голям оборот, да плащат повече данъци, да създават нови работни места. Министърът обаче отбеляза, че въпросът има и морална и естетическа страна и в този смисъл от резултатите от проверката зависи дали проектът ще продължи.

Томислав Дончев припомни, че до този момент проектът не е получил никакво финансиране. Искам да разбера кое за какви цели ще се ползва и тук нюансът безспорно е от значение, добави Дончев: "Ако в съдържанието на проекта или в неговия продукт има нещо, което противоречи на тези принципи, проектът може да бъде ревизиран и редуциран в тази част, която застрашава тези принципи. Ако се окаже, че целият проект влиза в конфликт с тях, той може да не бъде изпълнен, но ако няма конфликт, проектът трябва да бъде завършен по начина, по който е подаден", отбеляза министърът.

Томислав Дончев отбеляза още, че няма художествено-естетически изисквания към проектите, но министерството имат стремеж всичко, което финансира с европейски пари да носи удовлетворение у хората, а не да предизвиква спорове. "Не става дума само за жанрове от изкуството, - отбеляза той - става дума за това, когато се строи нещо, то да бъде функционално и красиво. В този смисъл, ако не формално, чисто човешко изискване има".

Министърът допълни, че безспорно задачата му е да развива българската икономика - "Тези, които повдигат въпроса по този начин - дали това е инструментът за развитието й, вероятно имат право, но нещата стоят по този начин. За съжаление поп-фолкът в България е индустрия, която формира сериозни обороти, радва се на търсене и по тази причина е било възможно такъв проект да бъде подаден и да бъде одобрен", коментира още Дончев.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.