Пропускане към основното съдържание

Преглед на пресата

Преглед на пресата

Заплати.


„24 Часа":

Станишев: 8000 лева заплата на премиера е неморално


Неморално е предложението на министърът на финансите Симеон Дянков премиерът да получава 8000 лева заплата. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев по време на среща на 300 млади социалисти в Стара Загора.
Социалистите настояват пенсионерите да получат следколедни бонуси. Във тази връзка Станишев призова министър-председателя Бойко Борисов да принуди финансовия министър да изпълни ангажимента си към възрастните граждани. От БСП искат да се увеличат незабавно парите за отглеждане на деца до две години минимум на 310 лева като дори има възможност да бъдат и 350 лева.

Петорното убийство.


„Стандарт":

Прокоба над Савови

Прокоба е затрила петимата в софийския квартал "Гоце Делчев". В това са убедени комшии на предполагаемия убиец Васил Савов от село Костенец. Още преди 30 години бившият военен загубил по-малкия си брат, научи "Стандарт". Момчето било затрупано от лавина под Мальовица. Броени месеци по-късно от мъка се споминала майката на братята. След нея веднага си отишъл и таткото. По това време Васил вече се бил събрал с Наталия. Първородният им син Владимир още от дете имал психични проблеми и бил диагностициран.
Прокоба видяха и комшии на затритото семейство Савови от блок 254, където стана трагедията. Те ще викат свещеник, за да отслужи литургия срещу злите сили. Преди години в съседните входове се случили две самоубийства.

Избори.


„Труд":

Софийска митрополия: Има тенденция за саботиране на избора на нов патриарх

Саботира се изборът на новия български патриарх - така в свое изявление Софийската митрополия коментира отказа на епархийския съвет и архиерейските наместници да подпишат списъка за епархийски представители, които ще избират нов патриарх на 24 февруари. Списъкът беше изготвен от и.д. Софийски митрополит Кирил, съобщава БНТ.
От митрополията признават, че в процеса на изготвяне на списъка са се появили разногласия, които набирайки своята острота, за съжаление ясно са показали, че става дума за саботиране на избора на новия Български патриарх и Софийски митрополит.

Тишо Боксьора.


„24 Часа":

Екстрадираха Боксьора в България с полет тази нощ

Тихомир Георгиев - Боксьора е бил екстрадиран в България с полет от Лондон тази нощ, съобщиха от пресцентъра на МВР.
44-годишният Георгиев е излетял от Великобритания в 1:10 ч. през нощта.
Боксьора беше задържан на 23 януари 2012г. в британската столица и приведен в затвора Белмарс по разпореждане на съда в Уестминстър, който взе решение за предаването му на българските власти.
Тихомир Георгиев беше обявен за международно издирване във връзка с две европейски заповеди за арест от СГП - за влязла в сила присъда от 17 години лишаване от свобода за убийство и нанесени тежки телесни повреди, и от специализираното звено на ВКП като обвиняем за участие във въоръжена организирана престъпна група с цел разпространение на наркотици, грабежи, причиняване на телесни повреди, принуда.

Гавра.


„Стандарт":

Насилват сираци край София

Гавра със сирачета в дом край София разкри италианското списание "Еспресо". В Ботуша разказаха съдбите на две момчета на 10 и 11 години и едно момиче почти на 9 години, които са осиновени в италиански семейства. Те признали пред приемните си родители как били изнасилвани системно от по-големи деца в дома - на 12 и 13 години. Батковците влизали в стаите на по-малките, биели ги и се гаврили с тях почти всяка вечер. По думите на хлапетата възпитателките знаели за ужасите, но не са се намесвали. Децата били тормозени отделно и от педофили.

Източник news.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.