Пропускане към основното съдържание

Цигарена Асоциация НАС ше се бори за правата на пушачите

Новоучредена организация ще се бори за правата на пушачите

Цигарена Асоциация НАС ше се бори за правата на пушачите
Новоучредената Национална асоциация на свободните (НАС) ще се бори за правата на пушачите, заявиха от организацията.


Сред членовете й са известни личности като Андрей Слабаков, Джоко Росич, д-р Милан Миланов, Орлин Горанов и водещата Мария Игнатова, Елена Ваташка, председател на Сдружението на българските футболни фенове и др.

Репресивна, неевропейска и нетолерантна нарече забраната за тютюнопушене режисьорът Андрей Слабаков. По думите му тя насърчава хората към корупция и доносничество.

Ние сме за пълна забрана на пушенето на местата, където трябва да сме заедно по принуда (като училища и др.), заяви Джоко Росич. При заведенията, където такава необходимост няма, тоталната забрана по заведенията би следвало да отпадне, категоричен е актьорът.

Забраната „унищожава“ икономиката на една стотна от българското население, възмути се пък д-р Милан Миланов, председател на Етичната комисия при Българския лекарски съюз.

Учредителите обявиха още, че асоциацията ще се бори и срещу закони , които не работят в полза на всички български граждани. Като такива закони те посочиха този за футболното хулиганство, както и нормативните разпоредби за майчинството при второ дете, които далеч не насърчават раждаемостта.

На 1 февруари отново ще се свика митинг относно забраната за тютюнопушенето, обявиха от НАС.

Сдружението обединява активните до момента интернет групи: Сдружение на заведенията в България и Движение „Свободен Избор” с близо 10 000 членове, представители на браншовите организации на ресторантьорите и хотелиерите и представители на малкия и среден бизнес в България.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.