Пропускане към основното съдържание

Кунева: Призовавам да не се гласува на референдума на 27 януари!

Кунева: Призовавам да не се гласува на референдума на 27 януари!

Призовавам да не се гласува на референдума на 27 януари и участието да падне под 20 процента, заяви в интервю за БТА лидерът на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева.



Този референдум е нечестен и ненужен, няма яснота до какво би довел и как би ангажирал парламента и правителството. Това е фалшив референдум, коментира Кунева. Тя каза, че има "стряскащи данни" за т.нар. мъртви души, които в Дупница и Казанлък достигали 22 процента.

Кунева допусна, че референдумът се явява "тренировка" за предстоящите избори.

Но можете ли да си представите да се изхарчат 20 милиона лева за стягане на редиците? Това беше ход от страна на БСП, който Борисов се опита да отиграе, накланяйки своето мнение към това, което смята, че е популярно сред хората. Той знае, че в обществото няма разделение по темата за ядрена енергетика, а делът на българите, които са категорично против, е малък, заяви тя.

Кунева продължава да е категорична, че няма да се коалира с ГЕРБ, БСП и ДПС, но уточнява, че не мисли за коалиции, а се е концентрирала върху управленската си програма. Планът за управление на страната вече е готов и краткият му вариант ще бъде представен след около месeц.

"Движение България на гражданите" няма да губи време да се състезава с другите десни формации, а ще се фокусира върху разговорите с хората, каза Кунева. Тя обещава добър екип и удвояване на усвояването на евросредствата.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.