Пропускане към основното съдържание

Гърция прие законопроект с който си гарантира нови спасителни заеми

Страната прие законопроект от по-строг бюджет

Гръцкият парламент късно снощи одобри законопроект, с който ратифицира десетките условия, поставени на страната за отпускане на спасителни заеми
Гръцкият парламент късно снощи одобри законопроект, с който ратифицира десетките условия, поставени на страната за отпускане на спасителни заеми - от по-строг бюджетен надзор до таблица за заплатите на работещите в разузнаването, предаде Асошиейтед прес.


Със 166 гласа "за" срещу 123 "против" депутатите приеха мерките, въведени временно с решение на кабинета в края на миналата година, за да може Гърция да си осигури нова голяма поредица от спешни заеми, пише БТА.

Демократичната левица, по-малкият партньор в ръководеното от консерваторите коалиционно правителство, гласува против мерките за намаляване на помощите за трайно безработните и за пенсионерите, които не са навършили 65 години, но реформите бяха одобрени с малко мнозинство.

Миналия месец министрите на финансите от еврозоната разрешиха на Гърция да бъдат отпуснати общо 49,1 милиарда евро финансова помощ, като първият транш от 34,3 милиарда евро бъде преведен още в първите дни, а останалата част - през първото тримесечие на 2013 година. Много от условията за отпускането на тази помощ бяха въведени временно и срокът им на действие щеше да изтече, ако парламентът не ги одобри до 40 дни.

Новият закон налага данъци на собствениците на големи коли, на яхти, басейни и частни самолети. Освен това финансовото министерство получава по-големи права да контролира разходите на правителството.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.